MINDFULNESS – A TUDATOS JELENLÉT MŰVÉSZETE

A mindfulness a tudatos jelenlét művészete. Célja az elme megismerése és megszelídítése, hogy képesek legyünk tisztábban gondolkodni, hatékonyabban, nyugodtabban élni és dolgozni. A gyakorlás személyes és szakmai életminőségre gyakorolt pozitív hatását tudományos kutatások igazolják, a mindfulness szemléletmódját és gyakorlatait egyre többen alkalmazzák az üzleti környezetben is. A technikák fejlesztik a koncentrációt és a tudatosságot, segítenek a stressz hatékony kezelésében, az energiaháztartásunkra és a testi egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk miatt is felbecsülhetetlen értékkel bírnak.

Mindennapi csendünk – 1 napos mindfulness program

Ezen a napon mindfulness programunkba nyerhetnek bepillantást a résztvevők. A résztvevők személyes tapasztalatot szerezhetnek a mindfulness alapjairól és mindennapi alkalmazásának lehetőségeiről, hatásairól. A elméleti bevezetőt követően a gyakorlásé a főszerep: az éber jelenlétet fejlesztő technikák, valamint a nyitott, tudatos, pozitív jelenlét gyakorlása a kommunikációban, együttműködési helyzetekben.

 Bevezetés a mindfulness gyakorlatába – mindfulness program

A Mindfulness program két, egymás támogató elemből épül fel. A relaxáció és a meditáció gyakorlása a belső egyensúly alapjait teremti meg, a tréningek pedig a szemléletformáláson túl a tanultaknak a mindennapi életben való alkalmazását, gyakorlatias megoldásokra való lefordítását segítik.

  1. Relaxáció (testtudat) és meditáció (békés elme) gyakorlás (4×2 óra, heti egy alkalom)

A négy alkalomból álló folyamat során a tudatos jelenlét megalapozását támogató módszereket gyakoroljuk.

  1. Bevezetés a Mindfulness, a tudatos jelenlét művészetébe és kapcsolat önmagammal, belső egyensúlyom felfedezése         (1 nap)

A mindfulness elméleti és szemléleti alapjainak bemutatása mellett az önmagunkkal való kapcsolat, a belső egyensúlyunk témájával dolgozunk.

  1. Mindfulness a mindennapokban (1 nap)

A második tréningnap célja a mindfulness szemléletmódjának és technikáinak bevezetése a résztvevők mindennapi életébe – egyéni elhatározások, a tudatos, kiegyensúlyozott jelenlét fenntartását segítő rutinok kidolgozása munkahelyi és magánéleti helyzetekre.

A program részvételi díja:

1 napos Mindfulness program részvételi díja: 25.000 Ft/ fő, résztvevői létszám: 12-16 fő.

A „Bevezetés a Mindfulness gyakorlatába” programunk részvételi díja 50.000 Ft/fő, résztvevői létszám: 14-16 fő.

További információ és a programra jelentkezés Ciráki Nóránál, a ciraki@neosys.hu emailcímen.

Related Posts