Mindfulness – Divathullám, csodaszer, vagy létfontosságú módszer?

Aktuális! Új cikkünk a témában az Üzlet & Pszichológia oldalon: http://upszi.hu/cikk/ommmm

Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk a mindfulness kifejezéssel. Vajon mi adja a téma aktualitását? Miért áldoz a Google, az Intel vagy a Goldman Sachs évente több tízezer dollárt és sok-sok munkaórát alkalmazottai mindfulness képzésére? Miért kutatják a világ legjobb egyetemei a mindfulness technikák hatásait?

Ébren töltött óráink nagy részében egyszerre több dologgal foglalkozunk. Eláraszt bennünket az információ áradata, üzenetek százait dolgozzuk fel naponta és egyre inkább tapasztaljuk, hogy ez a tempó mennyire károsan hat a fizikai, mentális és érzelmi egészségünkre. Dolgoznunk kell azért, hogy megőrizzük egyensúlyunkat. Ennek a munkának az egyik leghatékonyabb módja a mindfulness gyakorlása.

A mindfulness a tudatos jelenlét művészete. Célja az elme megismerése és megszelídítése, hogy képesek legyünk tisztábban gondolkodni, hatékonyabban, nyugodtabban élni és dolgozni.

A tudatos jelenlét valódi önmagunk és élethelyzeteink igazságának, lényegének megtalálása és megőrzése. Harmónia önmagunkkal és a világgal.

A gyakorlás személyes és szakmai életminőségre gyakorolt pozitív hatását tudományos kutatások igazolják, a mindfulness szemléletmódját és gyakorlatait egyre többen alkalmazzák az üzleti környezetben is. A technikák fejlesztik a koncentrációt és a tudatosságot, segítenek a stressz hatékony kezelésében, az energiaháztartásunkra és a testi egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk miatt is felbecsülhetetlen értékkel bírnak.

Mindezen értékek bemutatására HR vezetők számára szervezünk üzleti reggelit, ahol kötetlen beszélgetés keretében járjuk körbe a tudatos jelenlét témáját: a mindfulness alappilléreinek – meditáció, testtudatosság, önismeret – mibenlétét, gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit, hatásait.

IDŐPONT:                   2017. március 28. (kedd), 9:00 – 11:00-ig.

HELYSZÍN:                  Villa Bagatelle, Budapest, Németvölgyi út 17, 1126

PROGRAM:

8:30 – 9:00                     érkezés, reggeli, tea, kávé

9:00 – 11:00                   rövid prezentáció, majd beszélgetés a mindfulness elméleti, szemléleti hátteréről, az üzleti életben való alkalmazásának lehetőségeiről és saját tapasztalatainkról.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A férőhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, hogy legkésőbb 2017. március 13-ig jelezd részvételi szándékodat Szabadi Henriettnél, a szabadi@neosys.hu e-mail címen.

A program házigazdái:

Szabadi Henriett, tanácsadó, coach, Neosys

„Leginkább az izgat, hogyan élhetünk önmagunkhoz hű, hiteles, kiteljesedett, örömteli életet. Meggyőződésem, hogy jól élni, kapcsolódni és együttműködni a saját magával őszinte, szeretetteli viszonyban és a saját életében egyensúlyban élő ember tud. A személyes fejlődésem során találkoztam a jóga és a meditáció gyakorlatával, ezek közel 10 éve részei az életemnek”

Koncz András, ügyvezető partner, Neosys

„Pszichológusként a szakmai és magánéletem egyik alapja saját belső egyensúlyom „rendben tartása”. Az én utam ehhez az önreflexió (tudatos önismereti munka), a testmozgás és az egészséges életvitel (táplálkozás, pihenés és aktivitás egyensúlya) és a meditáció (a belső csendem ápolása, felerősítése). Ezek az erőforrások és tevékenységek segítenek abban, hogy nagy munkatempó mellett is fókuszált és többé-kevésbé kiegyensúlyozott maradjak. Szeretnék ebből a tapasztalatból minél többet átadni.”

Budinszky Gabriella, közgazdász, szupervízor, nemzetközi jógaoktató

11 évnyi szervezeti tapasztalat mellett, 14 éve jógázom, 7 éve egy ősi tradíció szellemiségében jóga és meditációs tanfolyamokat, évente kétszer csend-elvonulást vezetek. A változásban rejlő lehetőségek foglalkoztatnak: az, hogy az egyén miként tud újra és újra feltöltődni, megújulni, fejlődni. A tudatos, ön-reflektív jelenlétre tanító ősi kontemplatív módszerek helyét keresem a személyfejlesztésben, amellyel az élhető, egészséges magánéleti és vállalati terek kialakításához, fenntartásához szeretnék hozzájárulni. „

Related Posts