Holding Team – A Megtartó Közösség

BEING WELL!

Mi az a Megtartó Közösség?

Mindannyian vágyunk rá, hogy a közösségben, aminek tagjai vagyunk

A modern világban az „elsődleges törzs”, ahol otthon vagyunk, ahol ismernek, ahol fontosak vagyunk, sok esetben a munkahelyi közösségünk. A család kicsi, intim, szoros kötelék, a szeretteink köre. A munkahelyi közösség, ahol feladatunk van, ahol problémákat oldunk meg, ahol alkotunk és eredményeket érünk el, a szövetségeseink, bajtársaink köre – a törzsünk.

A Megtartó Közösség az a munkahelyi csapat, amelyik képes kielégíteni a igényeinket, és amelyben mi is figyelünk a társaink hasonló vágyaira, igényeire. Az a csapat, ahol támaszkodhatunk másokra, akik megtartanak, ha kell… és ahol mások támaszkodhatnak ránk, és megtartjuk őket, ha kell.

 

Miért érdemes a Holding Team – Megtartó Közösség Programban részt venni?

„Minden egész eltörött.” A világ, amit magunknak alkottunk, krízisekkel, küzdelmekkel, félelemmel, szorongással teli. Távolodunk, izolálódunk egymástól. A munkahelyi közösségeink erodálódnak, veszítenek megtartó erejükből.  Az egyén lelki, mentális és fizikai értelemben is megbetegszik, elsorvad, ha magára marad.

Meg kell erősítenünk a közösségeinket. Meg kell tanulnunk odafigyelni egymásra, érteni és megérteni egymást, bizalmat építeni és összetartani, megtartani egymást. Erre tanít, ennek a kultúrának és mindennapi működésmódnak a felépítésében, megerősítésében segít a program. A résztvevő csapatok valódi közösségé válhatnak, ahol a kapcsolatok őszinték és mélyek, az összetartás és a csapat iránti lojalitás erős, a humán alapok stabilak.

Mi történik a programban?

A team, a munkahelyi közösség megtanulja a megtartó csapatműködés alapjait. A résztvevők egyéni és kollektív készségeket sajátítanak el, megoldásokat, technikákat gyakorolnak. Megtanulnak egymásra valóban figyelni, a kollégáik mentális és érzelmi állapotát pontosabban érzékelni, és jól reagálni egymás igényeire, a nehéz helyzetekre, a feszültségekre, a nyomásra. 

Megtanulnak jól beszélgetni szakmáról, üzletről, teljesítményről, együttműködésről. Megtanulnak védekezés és felelősséghárítás nélkül, nyitottan és magabiztosan tanulni a hibákból, kudarcokból. Megtanulnak együtt örülni a sikereknek. 

A programban konkrét munkahelyi szituációk, egyéni és közös (élet)helyzetek feldolgozásán, mély, racionális és érzelmi fókuszú átbeszélésén keresztül formáljuk az összetartás és a megtartás kultúráját és gyakorlatát. Személetformálás, közös nyelv építés, készséggyakorlás és együttes problémamegoldás.

Önismerettel, tudatossággal azonban sokat tehetünk magunkért, és ezáltal a körülöttünk élők jóllétért is.

Neosys - Being Well! programok

Neosys Mentál Program

Egyéni támogatás és fejlesztés a munkatársak jóllétéért az életük minden területén.

Neosys Csoportos Mentál Program

Egyéni támogatás csoportban, ahol megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül.

Holding Leadership - A Megtartó Vezető

Speciális vezetői fókusz, stílus és eszköztár, ami segít a munkatársaidnak bizonytalan üzleti, társadalmi, vagy személyes helyzetben relatív biztonságot, kiszámíthatóságot, gondoskodást megélni.

Holding Team – A Megtartó Közösség

Egyéni támogatás és fejlesztés csoportban, ahol a munkatársak megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül.

Holding Yourself – A Jóllét Képessége

Tanulható készségek a jobb életért. Hasznos módszerek a belső egyensúly megteremtésére.