Neosys Csoportos Mentál Program

BEING WELL!

A program rövid bemutatása

A Neosys Csoportos Mentálhigiénés programja a munkatársak mentálhigiénés jóllétének helyreállítását, stabilizálását támogatja. A folyamat során szakembereink segítenek az résztvevőknek megküzdési stratégiáik és megoldásaik feltérképezésében, alkalmazásában és fejlesztésében.

A csoportos folyamat lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők emberi, személyes és szakmai kihívásokkal, dilemmákkal dolgozzanak, építve a csoport támogató erejére és bölcsességére. A csoportos folyamatainkban az egyéni jólléttel kapcsolatos kérdések állnak a munka középpontjában, de a csoport megtartó erejére és közös bölcsességére építünk.

Miért fontos ez, miért érdemes részt venni?

Az elmúlt évek egyik meghatározó hatása volt az egyének izolációja, a munkahelyi közösségek eróziója. A home office hatására a személyes találkozások ritkultak, az emberi kapcsolódások hiánya pedig szétzilálta a közösségeknek a valahova tartozást, elköteleződést erősítő szövetét. A bizonytalansághoz és a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásban az emberi kapcsolatok és a közösség megtartó ereje elsődleges erőforrás mind az egyének, mind a vállalatok számára.

Önismerettel, tudatossággal azonban sokat tehetünk magunkért, és ezáltal a körülöttünk élők jóllétért is.

Mi történik a folyamatban?

A személyes nehézségekkel, kihívásokkal való megküzdés és egyéni fejlődés támogatásának egyik legeredményesebb módja a csoportban zajló közös munka. A stresszel, bizonytalansággal való megküzdés során a legfontosabb kapaszkodónkat jelenthetik emberi kapcsolataink és a közösség megtartó ereje, hiszen a „nem vagyok egyedül” érzése már önmagában stresszoldó hatású.

A csoportos coaching folyamatnak nincs előre meghatározott témája, az egyes alkalmak fókuszait a résztvevők által megjelenített saját, konkrét kérdések adják. A folyamat során a tanácsadó, rugalmasan reagálva a csoportban felmerülő témákra, igényekre, rövid elméleti, személeti modellekkel támogatja a munkát. A folyamat keretei rugalmasan alakíthatóak, ideálisan 4-6 félnapos alkalomból áll egy folyamat, 6-8 fő részvételével.

A folyamat megvalósítható személyes találkozással, online vagy hibrid módon is.

Neosys - Being Well! programok

Neosys Mentál Program

Egyéni támogatás és fejlesztés a munkatársak jóllétéért az életük minden területén.

Neosys Csoportos Mentál Program

Egyéni támogatás csoportban, ahol megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül.

Holding Leadership - A Megtartó Vezető

Speciális vezetői fókusz, stílus és eszköztár, ami segít a munkatársaidnak bizonytalan üzleti, társadalmi, vagy személyes helyzetben relatív biztonságot, kiszámíthatóságot, gondoskodást megélni.

Holding Team – A Megtartó Közösség

Egyéni támogatás és fejlesztés csoportban, ahol a munkatársak megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül.

Holding Yourself – A Jóllét Képessége

Tanulható készségek a jobb életért. Hasznos módszerek a belső egyensúly megteremtésére.