Mindfulness, a tudatos jelenlét gyakorlata az üzleti életben

A mindfulness a tudatos jelenlét művészete. Célja az elme működésének megismerése és megszelídítése annak érdekében, hogy képesek legyünk tisztábban gondolkodni, hatékonyabban, nyugodtabban élni, dolgozni, mert elménk zajába burkolva, az éber jelenlét hiányában elveszítjük a kapcsolatot önmagunkkal és környezetünkkel.

A tudatos jelenlét valódi önmagunk és élethelyzeteink igazságának, lényegének megtalálása és megőrzése. Harmónia önmagunkkal és a világgal.

 A mindfulness gyökerei a több ezer éves keleti meditációs technikákig nyúlnak vissza, maga a mindfulness fogalma és korszerű gyakorlata azonban az Egyesült Államokból ered. Az ezen alapuló szemléletmódot és gyakorlati technikákat egyre többen alkalmazzák az üzleti környezetben is – a szakmai és személyes életminőségre gyakorolt pozitív hatását tudományos kutatások is igazolják.

A tudatos jelenlét mindennapi gyakorlása hitelességet, kiegyensúlyozottságot és örömteliséget hoz életünkbe. A technikák amellett, hogy a tudatosságot, a figyelmet, valamint a koncentrációt is fejlesztik, az energiaháztartásunkra és testi egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk miatt is felbecsülhetetlen értékkel bírnak.

Kifejezetten üzleti vezetők számára készült Mindfulness programunkon ezt a szemléletmódot és gyakorlati technikáit mutatjuk be. 

Mindennapi csendünk – 1 napos mindfulness program

Ezen a napon mindfulness programunkba nyerhetnek bepillantást a résztvevők. A napot úgy alakítottuk ki, hogy önmagában is kerek, egész egységet alkot. A résztvevők személyes tapasztalatot szerezhetnek a mindfulness alapjairól és gyakorlati alkalmazásának lehetőségeiről, hatásairól.

Időpont: 2016. június 23.

A program zártkörű, a férőhelyek száma korlátozott (max. 12 fő), ezért kérjük, hogy 2016. június 10-éig az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezd, ha jelentkezni szeretnél!

szabadi@neosys.hu

budinszky.gabriella@gmail.com

konczandras@neosys.hu

A programot vezetik:

Szabadi Henriett, tanácsadó, coach, Neosys

„Leginkább az izgat, hogyan élhetünk önmagunkhoz hű, hiteles, kiteljesedett, örömteli életet. Meggyőződésem, hogy jól élni, kapcsolódni és együttműködni a saját magával őszinte, szeretetteli viszonyban és a saját életében egyensúlyban élő ember tud. A személyes fejlődésem során találkoztam a jóga és a meditáció gyakorlatával, ezek közel 10 éve részei az életemnek”.

Koncz András, ügyvezető partner, Neosys

„Pszichológusként a szakmai és magánéletem egyik alapja saját belső egyensúlyom „rendben tartása”. Az én utam ehhez az önreflexió (tudatos önismereti munka), a testmozgás és az egészséges életvitel (táplálkozás, pihenés és aktivitás egyensúlya) és a meditáció (a belső csendem ápolása, felerősítése). Ezek az erőforrások és tevékenységek segítenek abban, hogy nagy munkatempó mellett is fókuszált és többé-kevésbé kiegyensúlyozott maradjak. Szeretnék ebből a tapasztalatból minél többet átadni”.

Budinszky Gabriella, közgazdász, szupervízor, nemzetközi jógaoktató

„11 évnyi szervezeti tapasztalat mellett, 14 éve jógázom, 7 éve egy ősi tradíció szellemiségében jóga és meditációs tanfolyamokat, évente kétszer csend-elvonulást vezetek. A változásban rejlő lehetőségek foglalkoztatnak: az, hogy az egyén miként tud újra és újra feltöltődni, megújulni, fejlődni. A tudatos, ön-reflektív jelenlétre tanító ősi kontemplatív módszerek helyét keresem a személyfejlesztésben, amellyel az élhető, egészséges magánéleti és vállalati terek kialakításához, fenntartásához szeretnék hozzájárulni.”

 

 

 

Related Posts