Lezárult az első nyílt Szervezetfejlesztő Team coach Képzésünk

Augusztus 31-én véget ért az első nyílt Szervezetfejlesztő Team Coach képzésünk. Rendkívül izgalmas volt vezetni és kísérni a csoportot ebben a komplex, egyszerre nehéz és felemelő tanulási folyamatban.

A team coaching megközelítésünk speciális erőssége, hogy intenzíven dolgozunk a fejlesztett teamek érzelmi és kapcsolati dinamikájával. Ebben a pezsgő térben egyszerre, egymással szorosan összefüggve jelennek meg az üzleti, szakmai szempontok, és szubjektív megélések és motivációk. A jó team coach céltudatosan formálja ezt a rendkívül összetett és dinamikusan változó folyamatot, mint valami energiamezőt, és az impulzusokat a fejlődés, a profi üzleti döntések és megoldások, illetve a közösségépítés előmozdítására használja, felerősítve a csapat erőforrásait, képességeit és szándékait.

A képzés során a párokban dolgozó résztvevők valódi ügyfeleknél éles, valódi téttel rendelkező team coaching programokat vezettek önállóan, és szép sikereket értek el. A felkészülésben és a tanulságok levonásában szupervizorként támogattuk őket.

Valahol azt olvastam, hogy az ember akkor ért meg igazán egy szakmát, amikor elkezdi tanítani. És valóban, rengeteg minden állt össze bennünk, vált tudatosabbá, pontosabbá azáltal, hogy el kellett magyaráznunk, meg kellett mutatnunk, rá kellett vezetnünk a képzés résztvevőit fontos tanulságokra. És közben új, jól ismert tapasztalatokat szemléletesen bemutató kifejezésekkel bővült a szakmai szókincsünk. Most már azt mondjuk, hogy a team coaching programjainkon „nem távolról piszkáljuk a teamet”, hanem velük együtt „bent vagyunk az arénában”. A tanulási folyamat ’káosz’ szakasza (amikor a régi rutinok már nem működnek, és az újak még nem látszanak, elvesznek a fogódzók) a „bezsírozott lejtő” nevet kapta. Találó.

És végül két résztvevői visszajelzés:

– „Minden kérdésünkre azonnal megkaptuk a válaszokat, konzultációra azonnal rendelkezésre állt a szupervizor, amikor csak szükségünk volt rá. Érezni lehetett, hogy fontos nektek ez a képzés és minden tudást át akartok adni.”

– „Kiváló szakmailag (meg emberileg is ️).”

Gratulálunk a résztvevőknek, szép munka volt!

Koncz András

Related Posts