Egy éve dolgozunk a Dorsummal

Mikor és miért kezdtetek el dolgozni a Neosys-szal?

A Dorsum és a Neosys 2017 áprilisában kezdte a közös munkát. 2017-ben érte el vállalatunk a 250 fős létszámot, egy év alatt csaknem 80 kollegával bővült a szervezet. Ez a dinamikus növekedés és az új belépő kollégák háttere, új szemlélete olyan változást indított el a szervezetben, melyet szerettünk volna egy stratégiai partnerrel közösen, megfelelő humán fókusszal vezetői szinten támogatni. Ezek mellett a management részéről is jelentős igény érkezett egy új szervezetfejlesztő csapat bevonására.

Milyen projektekek futnak jelenleg a szervezetfejlesztésben?

A Neosys-szal felülről lefelé haladva, a szervezet felsővezetőivel, az üzleti stratégia mentén kezdtük el meghatározni a szervezetfejlesztési fókuszpontokat, majd projekteket. Jelenleg több vezetői coaching, illetve team coaching folyamat is halad, emellett az együttműködés két kulcsfókusza a vezetőink képzését, illetve kulcsembereink fejlesztését célzó programok. A Dorsum Vezetői Akadémiában a vállalat 52 vezetője vesz részt, mely program keretein belül a változó környezetben való vezetői működés és készségek definiálása és fejlesztése a cél. A Talent program keretein belül a jelen tehetségeit készítjük fel a jövőbeli vezetői kihívásokra, fő fókuszaink a visszajelzés, vezetői tudatosság és önismeret. Szintén támogatást kapunk az elégedettségi felmérés workshopok keretein belül történő feldolgozásában, akciók megfogalmazásában.

Milyen velünk, a Neosys-szal együtt dolgozni?

Profi, nagy rutinnal rendelkező kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik partnerek a vezetőkkel és a HR-rel való közös gondolkodásban is.

Hogy látod, mi a Neosys fő erőssége?

Üzleti szemlélet és üzleti stratégiához igazított szervezetfejlesztés.

Milyen fő pozitívumokat emelnél ki az együttműködésünkben, és min tudnánk még fejleszteni?

Fő pozitívumként kiemelném a stratégiai szemlélet és a gyakorlati alapú, céges példákra fókuszáló megközelítést. Szerintem fejlesztendő terület a tanácsadók leterheltsége és elérhetősége, időpontbeli rugalmatlansága. Nem tudom ez fejlesztendő-e, de igényként megfogalmazom, jó lenne, ha az employer branding alprojektekkel és szervezetfejlesztési folyamatokkal egy fokkal integráltabban, több szervezetfejlesztési támogatással tudnánk haladni.

Tudnál említeni olyan eredményeket, amelyeket közösen értünk el? Milyen hatása van a szervezetre a velünk való együttműködés?

A szervezeten belül több strukturális átalakulás is végbement, melyben nagy szerepe volt a Neosys által vezetett workshopoknak és közös munkának. Ezenkívül több pozitív változást, fejlődést tapasztalunk a coaching folyamatok hozadékaként. A vezetői közösség egyre szorosabbá válik a közös tréningek hatására.

 

Related Posts