Mindfulness

Világunk szédítő sebességgel zakatol. Elárasztanak bennünket az azonnali hírek, üzenetek százait dolgozzuk fel naponta. Miközben az online közösségek tagjai több milliárdnyi fényképet, linket osztanak meg egymással, ébren töltött óráink nagy részében egyszerre több dologgal foglalkozunk.  Ma már nyilvánvaló, hogy ez a tempó mennyire károsan hat mentális, érzelmi és fizikai egészségünkre. Tudatosan és rendszeresen dolgoznunk kell azért, hogy visszanyerjük, megőrizzük egyensúlyunkat. Ennek a munkának az egyik leghatékonyabb módja a mindfulness gyakorlása.

A mindfulness az a képességünk, ami lehetővé teszi, hogy figyelmünket nyitott, kíváncsi, felfedező szándékkal a jelen pillanatra fókuszáljuk, tudatosan és ítélkezés nélkül megtapasztalva mindazt, ami körülvesz minket, és ami bennünk van. Célja az elme működésének megismerése és megszelídítése annak érdekében, hogy képesek legyünk tisztábban gondolkodni, hatékonyabban, nyugodtabban élni, dolgozni, mert elménk zajába burkolva, az éber jelenlét hiányában elveszítjük a kapcsolatot önmagunkkal és környezetünkkel.

A mindfulness gyökerei a több ezer éves keleti meditációs technikákig nyúlnak vissza, maga a mindfulness fogalma azonban az Egyesült Államokból ered. Az ezen alapuló szemléletmódot és technikákat egyre több vállalatnál alkalmazzák a mindennapokban. Számos tudományos vizsgálat zajlik a mindfulness technikákat bevezető vállalatoknál. A tapasztalatok mind egy irányba mutatnak: a résztvevők fizikai és mentális jólléte nő, munkájukban fókuszáltabbak, produktívabbak, kreatívabbak és motiváltabbak.

Mindfulness programjaink, melyeken ennek a több ezer éves gyakorlatnak napjainkban is eredményesen alkalmazható szemléletmódját és technikáit mutatjuk be, kifejezetten üzleti környezetben dolgozók számára készülnek.

Az elérhető programokról bővebb információ a ’Mindfulness programjaink’ részben található.