Mindfulness programjaink

Mindennapi csendünk – 1 napos mindfulness kóstoló
Ezen a napon a résztvevők személyes tapasztalatot szerezhetnek a mindfulness alapjairól és mindennapi alkalmazásának lehetőségeiről, hatásairól. A elméleti bevezetőt követően a gyakorlásé a főszerep: az éber jelenlétet fejlesztő technikák, valamint a nyitott, tudatos, pozitív jelenlét gyakorlása a kommunikációban, együttműködési helyzetekben. Ezt a programot akkor ajánljuk, ha még csak ismerkedik a mindfulness témájával, és szeretne saját élményt szerezni, mielőtt belevág egy hosszabb programba. 
Bevezetés a mindfulness gyakorlatába – mindfulness alap program (2,5 nap + gyakorlás)
A mindfulness alap programunk két, egymás támogató elemből épül fel. A relaxáció és a meditáció gyakorlása a belső egyensúly alapjait teremti meg, a tréningek pedig a szemléletformáláson túl a tanultaknak a mindennapi életben való alkalmazását, gyakorlatias megoldásokra való lefordítását segítik. 
Ez a programunk az alábbi 3 blokkból áll: 
  1. Relaxáció (testtudat) és meditáció (békés elme) gyakorlás (5×1,5 óra, heti egy alkalom)
    Az 5 alkalomból álló folyamat során a tudatos jelenlét megalapozását támogató módszereket gyakoroljuk.
  2. Bevezetés a Mindfulness, a tudatos jelenlét művészetébe, és kapcsolat önmagammal: belső egyensúlyom felfedezése  (1 nap)
    A mindfulness elméleti és szemléleti alapjainak bemutatása mellett az önmagunkkal való kapcsolat, a belső egyensúlyunk témájával dolgozunk.
  3. Mindfulness a mindennapokban (1 nap)
    A második tréningnap célja a mindfulness szemléletmódjának és technikáinak bevezetése a résztvevők mindennapi életébe – egyéni elhatározások, a tudatos, kiegyensúlyozott jelenlét fenntartását segítő rutinok kidolgozása munkahelyi és magánéleti helyzetekre.
A mindfulness programjainkat is, mint minden általunk vezetett programot, az aktuális igényeknek megfelelően testre szabjuk.Kérdéseivel forduljon Szabadi Henrietthez.