Egyéni coaching – meghatározó döntések és gyakorlatias lépések

Van két dolog, ami alapvetően meghatározza, hogy mire jutunk az életünkben.

Az egyik : a rutinjaink, a mindennapos, ismétlődő cselekvéseink (hogy mikor kelünk reggel és mikor fekszünk este; hogy mikor, mit és mennyit eszünk és iszunk; hogy osztjuk be  az időnket és a feladatainkat; hogy  bánunk a testünkkel és az elménkkel; stb.). A rutinjaink minősége gyakorlatilag az életünk minősége, ezekkel a visszatérő tevékenységekkel töltjük az életünk legnagyobb részét.

A másik: a döntéseink. Azok a döntések, amelyek kiemelt pillanatokban egyik vagy másik irányba lendítenek tovább bennünket. Amik kijelölik a következő életszakaszunk útvonalát, amik determinálnak későbbi helyzeteket, lehetőségeket, sikereket vagy kudarcokat. És egy-egy ilyen döntéssel a rutinjainkat is meghatározzuk, sorba rendezzük.

[Van egy harmadik is: a véletlen, vagy a szerencse, esetleg sors, ki hogy szereti nevezni…]

A Döntésközpontú Coachingban a szakmai, üzleti, vezetői élet alapvető kérdéseit erősítjük fel. Döntési helyzeteket hozunk létre, és az azonnali reakció kényszerét egy-egy coaching ülés erejéig felfüggesztve lehetőséget teremtünk a valódi döntések előkészítésére és meghozására.

Itt a vezető a coach támogatásával tudatosan elemzi a helyzetét, átgondolja a céljait, határozottabban (meg)érzi és (meg)érti a szándékait és motivációit, jobban megérti mások motivációit és viselkedését és pontosabban látja, érzékeli a teljes helyzet, a szervezeti, piaci, üzleti összefüggések dinamikáját. Azaz: felkészülten, tudatosan és a saját meggyőződésitől vezérelve képes eldönteni, milyen irányba mozdítja tovább az életét, a karrierjét, a csapatát, a vállalatát.

Ez a folyamat egyszerre pragmatikus, céltudatos gondolkodás, akciótervezés és önismereti, személyiségfejlesztő munka. A valódi döntések meghozása és az ezekből következő új rutinok kialakítása egyben szembenézés önmagammal, találkozás a legfontosabb kérdéseimmel, és a saját legjobb válaszaim felismerése, kimondása és megvalósítása.

A Neosys coachok már több mint 17.000 coaching óra tapasztalatával professzionális segítőként vezetik és kísérik a vezetőket és szakembereket ezen az izgalmas úton.