Coach vezető képzés

A Neosys több, mint 25 éve foglalkozik vezetőképzéssel, vezetői személyiségfejlesztéssel és coachinggal. Az elsők között kezdtük és Magyarországon a legtapasztaltabb coaching cégnek tartjuk magunkat. Szakmai megközelítésünk kiforrott és a gyakorlat által visszaigazolt. Szeretjük, amit csinálunk, értünk hozzá és büszkék vagyunk a magyar üzleti élet kiváló vezetőivel és szakembereivel elért eredményeinkre.

Magyarországon a legtöbb iparágban egyre nehezebb megtalálni és megtartani a jó szakembereket. A coach szemléletű vezetők sikeresen építenek erős, lojális szakmai közösségeket, és hatékonyan szabadítják fel munkatársaik legjobb képességeit és teljesítményét.

A képzés gyakorlatorientált, rendszerszemléletű, interaktív, és megteremti a pragmatikus, üzleti megközelítés és a pszichológiai kultúra összhangját. A 3. évfolyamunk 2022 októberében indul. Az első 2 évfolyamban az intenzív tanuláson, fejlődésen túl üzleti együttműködések indultak el és barátságok is szövődtek.

Tematika

Olyan képzést építettünk fel, amelyben hangsúlyt kap a coach szemléletű vezetői léthez elengedhetetlenül fontos önismereti fejlődés és a gyakorlati alkalmazhatóság. Az arányok: 10% elmélet, 20% vezetői önismeret, 70% gyakorlati megoldások konkrét, a résztvevők és a tanácsadók által behozott valódi, aktuális esetek, dilemmák, problémák közös feldolgozásával és készséggyakorlással.

A képzési napokat 4 óra egyéni coaching támogatás egészíti ki. A senior coach-ok által vezetett üléseken a résztvevők mély, komplex módon elemzik saját szakmai, szervezeti, üzleti helyzeteiket, keresve és kidolgozva a személyiségükből, képességeikből, céljaikból és ambíciójukból fakadó legjobb megoldásokat.

A 10 képzési nap fókusztémái:
  1. Vezetői önismeret 1 – Ki vagy te? Őszinte szembenézés önmagaddal és a másokban rólad kialakuló képpel. Hogyan hatsz másokra? Hiteles vagy vezetőként?
  2. A Coach Szemléletű Vezetői attitűd – Command & Controll helyett Coach & Mentor, a XXI. század vezetői stílusa, a motiváció és a fejlesztés korszerű paradigmája.
  3. Kontroll, bizalom, felhatalmazás – avagy: Miért nehéz, és hogyan lehet mégis elengedni a direkt irányítást?
  4. Helyzetfüggő vezetés – A munkatársak felkészültségéhez és motivációjához igazodó, tudatos vezetői stílus és megoldások.
  5. Coaching készségek és technikák 1 – Valódi figyelem, támogatás és jelenlét, avagy: Miért könnyebb megmondani, mint kérdezni… és miért kell mégis kérdezni, kérdezni, kérdezni?
  6. Coaching készségek és technikák 2 – Problémák, dilemmák feldolgozása, megoldások közös keresése támogató, fejlesztő attitűddel: a coaching beszélgetés logikája és szekvenciája.
  7. Coaching készségek és technikák 3 – Visszajelzés és a fejlesztő feszültséggel való tudatos bánás.
  8. Egészséges és fejlődőképes közösségek építése – A vezető közösségformáló, kultúraalkotó és mentálhigiénés funkciója és felelőssége.
  9. Vezetői önismeret 2 – Ki vagy te most? Hol tartasz és merre tovább? A személyes tanulás elmélyítése, az ambíciók felerősítése.
  10. Zárás, „vizsga” – Összefoglaló prezentációk, inspiráció a továbblépéshez és a tanultak tudatos alkalmazásához.
Gyakorlati tudnivalók

A képzés terveink szerint 2022 októberétől 2023 májusáig tart. 10 alkalom, 2-3 hetente egy nap, budapesti helyszínen.

A képzés díja: 1.250.000 HUF + ÁFA, amely tartalmazza a 10 tréningnap és a 4 coaching ülés díját, illetve a terembérlés költségét.

Résztvevői létszám: legalább 8, legfeljebb 14 fő.

Érdeklődni nálam lehet: konczandras@neosys.hu, +36 30 371 8951. Ha eldöntötted, hogy jössz, küldöm a jelentkezési lapot.

Kiknek ajánljuk?
Vezetőknek, cégtulajdonosoknak a nagyvállalati és a KKV piacon, akik:

› szeretnének jobb, eredményesebb vezetővé válni,
› szeretnék megérteni, gyakorolni és magas fokra fejleszteni a „coach típusú vezető” stílus elveit – hiszen a támogató vezetői attitűd növeli a munkatársak elkötelezettségét és a vállalat üzleti eredményességét, hatékonyságát,
› szervezeti kultúrájukban erősíteni szeretnék a tiszta, nyílt és professzionális kommunikációt, a vezetői érettséget, a felelősségvállalást és a közösség iránti elköteleződést.

HR szakembereknek, akik:

› szeretnének elsajátítani egy komplex, szakmailag megalapozott és több, mint 20 éves gyakorlat által visszaigazolt módszertant, és ezzel fejleszteni kívánják eszköztárukat, szakmai kompetenciájukat,

› vagy ebben a témakörben belső képzéseken kívánnak vezetői vagy oktatói szerepet vállalni, saját szervezeti kultúrájukban szeretnék terjeszteni a coaching alapú vezetői stílust.

Vélemények

Dévai Gabor
Ügyvezető Igazgató, SIXT Zrt.

16 év ügyvezetői tapasztalat után érkeztem a Neosys Coach Vezető képzésre , rengeteg új dolgot sikerült elsajátítanom az oktatóktól es a képzés résztvevőitől is! Olyan eszközöket tanultunk, melyeket azonnal be tudtam építeni a mindennapi vezetési kultúrámba! Számomra egy új vezetési éra indul az oklevél átvételét követően, ahol tudatosan fogom használni a coach vezetői módszereket! Ajánlom mindenkinek a képzést, aki tökéletesíteni szeretné a vezetési módszertanát, eszköztárát!

Dr. Orosházi Zsanett
HR vezető, MVM NET Zrt.

Annyi tapasztalás, felismerés és élmény ért a Neosys Coach Vezető képzés során, melynek köszönhetően úgy érzem, hogy sok-sok évet „megspóroltam” a személyes és vezetői fejlődésem útján. Az őszinte közeg, a bizalmi légkör, a jó szándék, a támogatás, az érdeklődés, a szakértelem, így együtt, hatalmas erő.