NLP sales tréning – Alkalmazott Pszichológia az Értékesítésben

Minden kommunikáció hatásgyakorlás. Amikor találkozunk valakivel, az első pillanattól elindul köztünk valami kifinomult játék, az érzékelések és benyomások, a szándékok és viselkedések tánca. Tudattalan gesztusokkal és tudatos akciókkal, megtervezett és célzott módon vagy spontán, önkéntelen reflexekkel, de elkerülhetetlenül hatunk egymásra.

Mindez 90 százalékban tudattalanul zajlik, ezért ismeretlen számunkra. Mégis, az, hogy mit érünk el egy helyzetben, hogy milyen eredményesen és hatékonyan vagyunk képesek érvényesíteni a szándékainkat, ezen a 90 százalékon múlik. A tudatosan megfogalmazott cél hozzásegít a sikerhez, a tudattalan folyamatok felismerése és alakítása viszont nélkülözhetetlen.

Az igazán profi „hatásgyakorlók” ösztönösen uralják ezt a tudattalan mezőt. Rendkívül finoman, szinte észrevehetetlenül képesek befolyásolni másokat.

A program célja ennek a tudattalan kommunikációs és befolyásolási erőtérnek a megismerése, az érékesítésben és üzleti tárgyalásokon sikerrel alkalmazható pszichológiai szemlélet és eszközök gyakorlása.

Az elmúlt 15 évben számos vállalat több száz értékesítőjével dolgoztunk együtt a legkülönbözőbb iparágakban. Azt tapasztaltuk, hogy az értékesítők nagyobb része megfelelő színvonalú tárgyi tudással rendelkezik az adott szakterületen, elég jól ismerik a termékeiket és szolgáltatásaikat. Emellett a többség valamennyire képzett a tárgyalási stratégiák és technikák területén is. Ahol viszont komoly hiányosságokat találtunk, az pontosan a „pszichológiai érzékenység”, a partnerek finomabb befolyásolására való képesség.

Programunk ezen a területen ad újat, ezért hiánypótlónak és a professzionális értékesítői munkához alapvetőnek tartjuk.

Magyar