Belső erő coaching – Urald Az Erődet!

Vannak olyan témák, helyzetek, amik feldolgozásában a coaching beszélgetés elvisz egy határig, ahol valami másra van szükség a továbblépéshez.

Az erő használata, az agresszió és a félelem megélése és tudatos kezelése, a helytállás és a bátorság, a kívülről és belülről jövő romboló energiák megzabolázása, a váratlan nehéz helyzetekben való higgadt fellépés, a döntéshez és a megfelelő reakció kiválasztásához szükséges szabadság megőrzése ilyen témák.

A vezetőnek tudnia kell bánni a saját erejével és a nehéz helyzetekben megjelenő érzelmeivel. Képesnek kell lennie pont a megfelelő mértékű keménységet, határozottságot, célratörést alkalmaznia, és fel kell ismernie azokat a helyzeteket is, amikor finomabb energiákra van szükség, vagy akár amikor célszerű hátrébb lépni, visszavonulni, hogy a helyzetet profin tudja megoldani.

A belső erő coaching: a harcművészeti edzés és a coaching beszélgetés integrálása. Célja ezeknek a helyzeteknek a biztonságos közegben, a tanulás, fejlődés szándékával való megélése, a tapasztalatok feldolgozása és beépítése a vezetői gyakorlatba.

A harcművészeti edzések a coaching témákból indulnak ki és azok elemeit erősítik fel, valósítják meg a fizikai valóságban. Az edzések lehetőséget teremtenek arra, hogy a vezető megismerje saját erejét, agresszióját, félelmét és megtanulja kezelni, irányítani ezeket. A folyamatban azt is ki lehet próbálni, hogy mit kezdhetünk mások erejével, agressziójával és érzelmeivel nehéz helyzetekben.

A belső erő coaching: beavatás. Érzelmi, lelki és fizikai erőpróba, a saját erő megismerése és használatának gyakorlása.

Magyar