Szentandrási Gergely

Együttműködő partner

Tanácsadó, coach

Izgat megtalálni a kulcsot ahhoz, hogy mire van szüksége az egyénnek, a csapatnak vagy épp a szervezetnek ahhoz, hogy szintet tudjon lépni. Felelősségvállalásban, szenvedélyben, hatásban. Egyéni szinten az inspirál leginkább, hogy azok, akik tehetségesek, akarjanak hatni, azok, akik hatni akarnak, megtalálják ennek a módját. Én magam is ezt az utat járom, keresem, hogyan tehettem jobbá a környezetem (a fiam, a feleségem, a szeretteim, a stáb, az ügyfelek stb.).

Másfél évtizednyi bridzsversenyzés tanít(ott) arra, hogy ehhez a hatáshoz, a teljesítményhez szükség van a tudásra, tapasztalatra és ezen túl arra a képességre, hogy ebből a tudásból a lehető legtöbbet ki is tudjuk hozni magunkból. Ez a második is lenyűgöz, inspirál és folyamatosan sarkall arra, hogy jobb emberré, férjjé, apává, tanácsadóvá váljak.

Azt tapasztalom magamon, hogy az ügyfeleimmel való kapcsolat minősége nagy mértékben befolyásolja, hogy mire vagyok képes. Azt pedig ügyfeleimen, hogy az egymással alkotott kapcsolataik nagyrészt behatárolják, hogy ők maguk csapatként, szervezetként mire képesek. Ezért kifejezetten sok energiát igyekszem tenni abba, hogy minél transzparensebb, őszintébb, inspirálóbb kapcsolatokat ápoljak a munkámban (is), s ügyfeleimet is ebben támogatom. Ehhez legfőképp a szeretet és konfrontáció egyensúlyára törekszem. A szeretet számomra az ügyfeleim alázatos tisztelete, elfogadása, megértése. A konfrontáció pedig a bennem megjelenő zavarok, érzések, egyet nem értések csomagolás nélküli visszajelzését jelenti.

Az elmúlt 15 év szervezetfejlesztési tapasztalata (több, mint 1000 „tréning nap”, közel 1000 coaching óra) alapján most leginkább abban hiszek, hogy az önismereten alapuló egyéni fejlesztés, valamint a csoportdinamikára és a kapcsolatok minőségére fókuszáló csapatfejlesztés mellett a módszertani és tapasztalati alapon végzett „hard” jellegű szervezetfejlesztés egymást erősítve tud fenntartható, mélyen gyökerező változást eredményezni. A Neosysban kollégáimmal ennek a szemléletnek, üzleti szolgáltatásnak az erősítésén dolgozom.

Vagyok még egy csodálatos kisfiú botladozó édesapja, egy belga nő férje, közgazda, néhányszoros bajnoki dobogós magyar bridzsmester, aki egyszerre van elvarázsolva a munkája művészi megismételhetetlenségétől és a tudatos, kitartó, ingujjfeltűrős jellegétől.

 
Magyar