Lángfalvy Anna

Együttműködő partner

Tanácsadó, coach

14 éves szakmai utam során többféle szerepben foglalkoztam szervezeti és ehhez kapcsolódó emberi kihívásokkal: stratégiai tanácsadóként, projekt menedzserként, majd pedig szervezetfejlesztő tanácsadóként, trénerként, nagyvállalati HR vezetőként és coachként is. Ezeknek a különböző nézőpontoknak, tapasztalatoknak az együttesét fontos erőforrásnak tartom a mostani munkámban is.

Pályám kezdetétől fogva hiszek abban, hogy egy szervezet, csapat sikeres és élvezetes működését az emberi oldal (vezetés, együttműködési dinamika, egyéni-személyes „jól-létek”) és a szervezési-stratégiai oldal (célok, szerepek, döntések, folyamatok, eszközök) együtt határozzák meg. Ezzel a hozzáállással, gondolkodásmóddal dolgoztam mindegyik szerepemben, akkor is, ha más-más ráhatásom volt az egyes elemekre.

Szakmailag tanácsadóként is az izgat igazán, hogy az ügyfelekkel közösen megértsük az egymásra hatásokat ebben a rendszerben, és tudjunk valóban a megfelelő elemeken dolgozni, hatást elérni – akár HR, vezetői, változáskezelési, akár szervezeti kihívásból indulunk el.

Hasonlóan holisztikusan gondolok a coachingra is: ahol az érzések meg- és kiengedése, megélése, a szükségletek felismerése és a kapcsolódás – mint érzelmi sík; és a tudatosulás, rálátás, megértés, aztán tervezés, cselekvés – mint racionálisabb sík szerintem egyaránt része egy változásnak, és mint ilyen, a coachingnak is. Coachként közel áll hozzám az erőforrásokra építő, megoldás-fókuszú megközelítés is, mert sok új előre vivő nézőpontot és energiát hoz az ügyfeleimmel való munkában, amire építeni lehet.

Szeretem a munkámban, hogy projektről-projektre, találkozásonként más a környezet, a fókusz, az emberek, és a térkép, amin mozgunk, ahol az adott helyzetre a leginkább megfelelő megoldásokat keressük, változásokat viszünk véghez. A szervezetfejlesztői lét folyamatos tanulás számomra, emellett úgy érzem, a sokrétűsége lehetővé teszi, hogy a tudásomnak és személyiségemnek is minden része jelen legyen a munkámban. Kifejezetten érdekel most az agilis gondolkodásmód és a digitalizáció hatása ránk és a szervezeteinkre, és hogy ezeket hogyan tudjuk jó érzésű és hatékony környezetté formálni.

Amikor nem dolgozom, szeretem a párommal, barátokkal, családommal tölteni az időt, a beszélgetéseket, együttlétet. Ha tehetem, akár velük együtt, leginkább a természetben, hegyekben, erdőben vagyok megtalálható. Sétálva, sziklát mászva, túrázva vagy futva, bringával – engem ez a közeg tölt fel leginkább, lassít le, és a maga kihívásaival-levegőjével-fáival-viharaival-illataival-hangjaival tisztítja ki leginkább az érzéseimet és gondolataimat.

 
Magyar