Pataki Márta

Pataki Márta

együttműködő partner

tanácsadó, coach

Minél több figyelmet adok másoknak, annál jobban érzem magam. Minél jobban érzem magam, annál több figyelmet tudok adni. Ez a felismerés indított el azon az úton, ami a humán fejlesztési szakmához vezetett.

18 évig dolgoztam a nemzetközi kereskedelmi ingatlanpiacon (ebből tíz évet vezetőként), melynek során megtapasztaltam, hogy a vezetők emberi oldala - így vagy úgy - meghatározza az üzleti eredményeket. Először tehát az üzleti célok érdekében kezdtem foglalkozni önismerettel és szervezetpszichológiával. Közben azonban ráébredtem, hogy a munka világában megjelenő érzelmek nem zavaró tényezők, amik időnként árnyékot vetnek az objektivitásra, hanem fontos adatok - megmutatják, hogy mennyire egészséges egy adott szervezeti kultúra, vagy hogyan passzol bele egy adott személyiség.

Ma az motivál, hogy az üzleti közösségek sikeres működtetéséhez elengedhetetlen stabil érzelmi működést támogassam – egyensúlyt teremtve a racionalitás és az emberi tényezők között.

A tanácsadói léttel járó szabadságot és felelősséget szívesen használom járatlan utak felderítésére. Korábbi regionális pozícióimból fakadóan megtanultam, hogy mindenhol kicsit máshogy csinálják ugyanazt, és mindenhonnan van mit ellesni. Szívesen közvetítek tudást földrajzilag távolabbi helyek között is, de látni kell azt is, a helyi sajátosságok mögött mindig kirajzolódik egy univerzálisan működő mechanizmus és módszertan.

Tréningjeim és coachingjaim mellett a bécsi Lauder Business School-ban tanítok vezetői készségeket MSc hallgatóknak.

A munkán túl a családom, a sportok és a kötetlen utazás jelentik a töltődést számomra. Az intenzív időszakok után pedig szívesen vonulok el jógázni és meditálni, távol a külvilágtól.